Warsztaty kulinarne dla dzieci „Śląskie maszkety” / „Śląskim okiem o śląsku”
Śląska kuchnia to bogactwo smaków, które warto poznać! Zapraszamy dzieci w wieku 6-10 lat do udziału w warsztacie, w czasie którego z pomocą doskonałych regionalnych kucharzy przygotują wyjątkowe śląskie potrawy. Będzie wytrwanie, słodko i inspirująco. Poprzez podniebienie i dobrą zabawę chcemy przybliżyć najmłodszym region w którym mieszkają.
W planie spotkania przygotowanie dwóch dań i deseru.
W czasie warsztatu kulinarnego pt.: „Śląskie Maszkety” dzieci będą miały okazję przygotować 5 śląskich potraw:
- Hekele
- Szałot śląski inaczej
- Śląska sznita
- Kluski śląskie z owocami
- Puszysta szpajza cytrynowa
A także poznać ich śląskie korzenie.
To wszystko za sprawą Restauracji Moodra, która swoją pasją i miłością do tradycyjnej Kuchni Śląskiej chce podzielić się z najmłodszymi.
Zachęcamy do wzięcia udziału w warsztacie!
Wiek uczestników: 6-10
Czas trwania: 2h
Koordynator: Zofia Kochel